Screens

Het plaatsen van een screen is een zeer goede optie als u het op zoek bent naar een effectieve zonwering maar geen “opgesloten gevoel” wil hebben. Daarnaast zijn screens esthetisch gezien minder aanwezig dan veel andere zonwering opties. Een snelle blik in het aanbod in screens van zonweringstopper.nl leert dat u hier zeer veel keuzemogelijkheden in heeft. Laat u gerust hierdoor inspireren.

Wat is een screen?

Een screen is een vorm van zonwering waarbij het grootste gedeelte van de zonnestralen al worden tegengehouden voordat deze het raamoppervlak kunnen bereiken. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een constructie die vergelijkbaar is met een rolluik met het verschil dat er bij een screen gebruik wordt gemaakt van een doek. De constructie bestaat uit twee geleiders die aan beide zijden van het raam zijn gemonteerd. Het doek glijdt tussen de geleiders verticaal naar beneden. Onze screens voor buiten kunnen volledig op maat worden gemaakt en zijn verkrijgbaar met verschillende soorten doeken. Deze laatste keuze is bepalend voor de doorkijk naar buiten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van screenzonwering?

Het gebruik van zonnescreens kent meerdere voordelen. Allereerst biedt deze optie uitstekende zonwerende eigenschappen. Een screen bedekt de volledige raampartij. Een ander belangrijk punt voor veel mensen is dat een dit type raamaankleding raam optisch niet zo aanwezig is als bijvoorbeeld een rolluik en dat het zicht naar buiten behouden kan blijven. Er ontstaat geen “opgesloten gevoel”. De mogelijkheid om naar binnen te kijken is echter wel beperkt zodat de privacy behouden blijft.

Een voordeel van het gebruik van een zipscreen is dat deze ook direct te gebruiken is als hor tegen insecten. Tot slot is het interessant te weten dat diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat er flink wat energie bespaard kan worden door het gebruik van een zonwering zoals een screen. Dit is zeker met het oog op de huidige energieprijzen een zeer interessant gegeven.

Screens op zonne-energie als duurzaam alternatief

We hebben het al aangegeven: u kunt bij zonweringstopper.nl terecht voor verschillende soorten zonnescreens. U heeft bij ons een zeer ruime keuze in de standaard screens die tegen een zeer interessante prijsstelling worden aangeboden. U kunt kiezen uit een veelzijdigheid aan elektrisch- of handmatig bedienbare opties.

Maar we bieden u ook speciale screens op zonne-energie aan. Deze producten zijn voorzien van een solarmotor die middels een batterij en zonnepaneel aangestuurd wordt. De zonnepaneel wordt geplaatst aan de voorzijde van de omkasting, zodat deze voldoende blootgesteld wordt aan zonlicht. De batterij laadt hierdoor op en kan de ritsscreen op deze manier aansturen. Bij deze optie is geen stroompunt nodig of hak- en breekwerk in muren en kozijnen. Wel zo prettig!

Woont of werkt u op een locatie waar de wind snel vat kan krijgen op uw screen? Dan kunt u kiezen voor een van de opties die we hebben in een windvaste screen. Dit kunnen varianten zijn die met behulp van een kabel en een systeem van veren op spanning worden gehouden maar u kunt ook de keuze maken voor zipscreens. Bij dit type wordt het doek met behulp van een soort ritssluitingssysteem op spanning gehouden. Deze ritsgeleiding zorgt ervoor dat het doek in iedere positie windvast is.

Stel naar wens samen

Screenzonwering filtert het licht tegen schadelijke UV straling en hebben daarnaast ook een decoratieve rol. Ook met betrekking tot de screendoeken heeft u bij zonweringstopper.nl zeer veel keuzemogelijkheden. De doeken zijn in verschillende decoratieve kleuren en mate van verduisterende werking verkrijgbaar. Bij elk product heeft u de mogelijkheid om de screens naar wens samen te stellen. U bepaalt de afmetingen, kiest de kleuren en materialen, wij zorgen ervoor dat alles voldoet aan uw wensen. Op maat gemaakt door echte vakmensen.

Eenvoudig en snel bestellen via onze webshop

U plaatst een bestelling heel eenvoudig via onze webshop. Kies voor levering bij u thuis of voor afhalen bij onze showroom in Breda, dit wel alleen op afspraak. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om zelf een solar screen te monteren. Iedereen die een gaatje in de muur kan boren, monteert zonder problemen hun eigen screens!

Heeft u vragen over ons aanbod, onze producten of merken? Dan kunt u hiervoor het contactformulier op onze website invullen of een mailtje sturen naar: info@zonweringstopper.nl. We zorgen dat u binnen een kort tijdsbestek een antwoord heeft op uw vraag.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het inmeten van een screen?

Om ervoor te zorgen dat uw op maat gemaakte screens perfect passen in het kozijn, zijn er een paar belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Meet de sparing – het gat in het kozijn – op drie punten: boven, onder en midden. Doe dit zowel voor de lengte als de breedte. Door op meerdere punten de sparing te meten voorkomt u fouten. De sparing kan namelijk aan de boven- of onderkant groter of kleiner zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er geen deurbeslag of ventilatieroosters in de weg zitten en dat de deuren volledig geopend kunnen worden.

Zijn screens isolerend?

Screens hebben een isolerende werking. Ze isoleren warmte relatief goed. Zonder warmte isolerende screens zouden uw ramen de warmte ontvangen, waardoor uw woning opwarmt. Screens zijn echter niet ontworpen om te isoleren tegen kou. De koud wordt enigszins buiten gehouden, maar dit is niet hun voornaamste functie.

Hoe kan ik mijn screens het beste onderhouden?

Screens schoonmaken en onderhouden is in principe erg makkelijk. In veel gevallen kunt u dit prima zelf doen en de meeste middelen heeft u waarschijnlijk al in huis. U maakt de screens schoon met een zachte spons en niet-agressief schoonmaakmiddel, zoals groene zeep. Doe voordat u begint de screens naar beneden en werk van boven naar beneden. Vergeet ook niet de screenbak te reinigen. Hardnekkig vuil zoals vogelpoep verwijdert u door het schoonmaakmiddel aan te brengen en dit even te laten intrekken. Doe dit zo vaak als nodig om de vogelpoep te verwijderen. Is alles schoon? Laat de screens goed opdrogen voordat u ze weer naar boven doet. Hiermee voorkomt u vlekken en een stankgeur.

Is het moeilijk een screen te monteren?

De screens van zonweringstopper monteert u eenvoudig zelf. Ook degene die geen ervaring hebben met klussen, kunnen met behulp van onze montagehandleiding aan de slag. U ontvangt altijd een handleiding waarin de montage stap voor stap wordt uitgelegd. Ziet u er tegenop om gaten in de muur te boren? Kies dan voor een screen met solar motor, deze werken op zonne-energie en hiervoor hoeft niet geboord te worden.

Wat is het verschil tussen een screen en een ritsscreen?

Het belangrijkste verschil tussen een screen en een ritssceen is de geïntegreerde doekgeleiding van ritsscreens. Hierbij wordt het doek aan beide zijden van het scherm strak getrokken. Daarom is dit type screen ook goed bestand tegen harde windstoten. Bij normale screens wordt deze enkel aan de onderlat aan de onderzijde strak gehouden. Daarnaast werkt de doekgeleiding van ritsscreens ook insectenwerend. U zet zonder problemen uw ramen open wanneer de screens naar beneden zijn.