Rolluiken

Als u op zoek bent naar geschikte zonwering, komen rolluiken zeker in aanmerking. Rolluiken bieden veel praktische voordelen. Dit is dan ook de reden dat we u van zonweringstopper.nl diverse keuzemogelijkheden bieden. Via onze webshop stelt u rolluiken op maat samen. Kijk rustig rond en laat u inspireren.

Praktische en stijlvolle rolluiken kopen

Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting die geplaatst kan worden voor een raam of een deur. De constructie bestaat uit strippen (die van diverse materialen kunnen zijn) die onderling met elkaar verbonden zijn en kunnen worden opgerold in de daarvoor bedoelde kast aan de bovenzijde. De constructie is vergelijkbaar met dat van een rolgordijn met het verschil dat een rolluik aan de buitenzijde van het raam of de deur wordt geplaatst. Aan de linker en rechterkant van het venster zijn geleiders geplaatst waar de strippen (ook wel lamellen genoemd) doorheen lopen. Op deze manier wordt er voorkomen dat het rolluik gevoelig is voor de invloeden van de wind. Daarnaast zorgen de geleiders ervoor dat een neergelaten rolluik niet eenvoudig te openen is.

Altijd een aangename temperatuur in huis

Er zijn een aantal belangrijke voordelen van het gebruik van rolluiken te benoemen. Allereerst bieden ze een mooie uitstraling. Een pand ziet er hierdoor strak en modern uit. Dit zal uiteraard niet de belangrijkste beweegreden zijn om een rolluik te plaatsen. Dit type raamdecoratie heeft immers ook meerdere praktische functies. Zoals aangegeven kan een rolluik gebruikt worden als zonwering. Rolluiken houden de warmte buiten waardoor het binnenklimaat aangenaam blijft op een zomerse dag. In de winter zorgen rolluiken voor een isolerende functie en wordt de kou deels buiten gehouden.

Verduisterend en inbraakwerend

Daarnaast zorgen rolluiken er ook voor dat geluiden van buitenaf zeer goed gedempt worden. Een andere belangrijke reden om een rolluik te plaatsen is de verduisterende functie. Een slaapkamer is uitstekend te verduisteren met een rolluik wat de slaapkwaliteit ten goede komt. Dit laatste is deels ook het geval als u weet dat rolluiken een inbraakwerende functie hebben. Rolluiken sluiten op een dusdanige manier een raam of deur af dat het voor inbrekers vrijwel onmogelijk is om via deze manier een raam of deur binnen te komen.

Ervaar optimaal comfort en gemak met elektrische rolluiken

Als u al een blik heeft geworpen op ons aanbod, heeft u ongetwijfeld ontdekt dat u diverse mogelijkheden heeft. Een van de keuzes die u moet maken heeft betrekking op de bediening van het rolluik. Gaat u voor een handmatige bediening? Of voor meer gemak en voor elektrische bediening? Het elektrisch openen of sluiten van het rolluik kan zelfs op afstand. De rolluiken op maat stelt u via onze website eenvoudig samen. U kiest de kleur van de lamellen en omkasting, type geleider en positie van de accu, en dit doet u allemaal vanuit uw luie stoel. U hoeft er de deur niet eens voor uit!

Zodra u uw bestelling geplaatst heeft, gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. We informeren u meteen als uw bestelling klaar is voor verzending. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of op komen halen in onze showroom in Breda, dit kan alleen op afspraak. De montage van solar rolluiken is zeer makkelijk. Iedereen die een gaatje kan boren, monteert zonder problemen onze producten. De afstandsbediening is al voor u afgesteld, u hoeft alleen nog de montage uit te voeren!

Kies voor duurzaam, kies voor rolluiken op zonne-energie

Binnen ons assortiment maken we onderscheid tussen verschillende typen rolluiken. We merken dat er een groeiende belangstelling is voor duurzame producten. Daarom bieden wij speciale rolluiken op zonne-energie aan. Deze zonwering wordt ook wel solar rolluiken genoemd. Hierbij wordt er een zonnepaneel aan de buitenzijde van de omkasting geplaatst, zodat deze voldoende zonlicht opvangt. De batterij die in de solarmotor zit, zorgt ervoor dat energie wordt opgeslagen om de elektrische rolluik te kunnen aansturen. De voordelen van solar rolluiken zijn:

• Duurzame aansturing
• Geen stroompunt nodig
• Geen hak- of breekwerk in muren of kozijnen
• Eenvoudige montage van buitenaf

Bestel via onze webshop

Heeft u behoefte aan meer informatie over onze rolluiken? Dan bent u uiteraard van harte welkom om het contactformulier op onze website in te vullen of een mailtje sturen naar: info@zonweringstopper.nl. We zorgen dat u binnen een kort tijdsbestek een antwoord heeft op uw vraag. Onze vakkundige medewerkers helpen u graag persoonlijk verder met het maken van uw keuze voor geschikte rolluiken.