Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn uitstekende zonweringen om schaduw in een ruimte te creëren zonder dat er behoefte is aan een vrije doorloop aan de onderzijde. Vooral op hoger gelegen locaties zoals hoge kantoorgebouwen en appartementencomplexen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van uitvalschermen. Het scherm kan echter ook gebruikt worden als zonwering voor een raam aan de begane grond mits er geen behoefte is om er (buiten) onder te zitten. Zonweringstopper.nl heeft verschillende soorten, waaronder elektrische uitvalschermen en uitvalschermen op maat. Laat u inspireren door ons aanbod.

Hoe werkt een uitvalscherm?

Een uitvalscherm wordt ook wel een vensterzonwering, zonneluifel of gevelzonwering genoemd. Juist deze termen geven precies aan wat voor soort zonwering een uitvalscherm is. De voornaamste doelstelling van het gebruik van een uitvalscherm is om te voorkomen dat het zonlicht in een specifieke hoek kan schijnen. De constructie is op een dusdanige manier vormgegeven dat er geen ruimte is om hier (buiten) onder te gaan zitten. Als deze behoefte er wel is, komt u uit op een knikarmscherm; een optie die ook wel een terrasscherm wordt genoemd. Een uitvalscherm is zeer geschikt om te gebruiken voor ramen op hoger gelegen locaties, ramen die alleen naar binnen toe open gaan, ramen die niet geopend kunnen worden of ramen waaronder niet gelopen of gezeten wordt.

Ervaar het gemak van elektrische uitvalschermen

Een uitvalscherm bestaat uit een kap met daarin een doekbuis. Om deze doekbuis is een doek bevestigd dat met behulp van twee armen tot meer dan 90 graden kan zakken. Bij het inklappen van het scherm wordt het doek opgerold op de rol die zich aan de gevel bevindt. Uitvalschermen kunnen op verschillende manieren bediend worden. Bij een handmatige bediening wordt er gebruik gemaakt van een band of draaistang. Daarnaast kan er gekozen worden voor een automatische bediening waarbij er gebruik wordt gemaakt van een elektromotor. Er zijn zelfs mogelijkheden om het uitvalscherm op afstand te bedienen.

Volledig naar wens samen te stellen

Het doek van een uitvalscherm wordt gemaakt van acryl. Dit is een zeer duurzame en weerbestendige stof van een hoge kwaliteit. Deze stof is bij zonweringstopper.nl in zeer veel kleurstellingen verkrijgbaar. Daarnaast heeft u bij ons volop keuze uit kleuren van de omkasting. Op deze manier kunt u altijd de keuze maken voor een uitvalscherm die perfect past is bij de uitstraling van uw woning of kantoorpand. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat onze uitvalschermen volledig op maat gemaakt kunnen worden.

De verschillende voordelen van een uitvalscherm

Er zijn diverse praktische voordelen te benoemen van het gebruik van uitvalschermen. Allereerst maakt u een financieel aantrekkelijke keuze. Een uitvalscherm heeft met het oog op de uitstraling veel weg van een knikarmscherm maar is veel voordeliger in aanschaf. Het scherm is geschikt voor hogere toepassingen, zeker als u de keuze maakt voor een van onze stormvaste constructies. Het scherm zorgt voor de gewenste schaduw in een woon- of werkruimte zonder dat deze zonwering volledig verduisterend werkt. Een uitvalscherm kan wel bijdragen aan de privacy want als het scherm uitgeklapt is, wordt het veel moeilijker om door de ramen te kijken.

Bestel online!

Wilt u gedurende de zomer genieten van meer verkoeling in huis, terwijl u tegelijkertijd profiteert van meer privacy? Kies dan voor een uitvalscherm. Bij zonweringstopper heeft u veel vrijheid in het samenstellen van uw elektrische uitvalscherm. Binnen enkele ogenblikken heeft u uw scherm besteld, gewoon vanuit uw luie stoel. Installatie doet u eenvoudig zelf middels onze praktische handleiding met stappenplan.

Heeft u vragen over dit aanbod of behoefte aan meer informatie over onze producten of merken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Breda. Uiteraard kunt u ook gemakkelijk contact opnemen via ons contactformulier.